2012. augusztus 1.

Bazsalikomos zöldborsóleves




Hidegen és melegen is egyaránt finom, illatos, nyári leves.

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg zsenge zöldborsó
2-3 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,2 l zöldség alaplé
1 dl tejszín
1 maréknyi bazsalikomlevél

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a vöröshagymát, majd az olajon aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a zöldség alaplével, beletesszük a borsót, belereszeljük a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk. Lassú tűzön puhára főzzük a borsót, majd turmixgépbe öntjük a levest, a tejszínt, beleszórjuk a  bazsalikomlevelet, és turmixoljuk. Ha szükséges még sózzuk.
Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: