2012. december 17.

Eperfánk





Hozzávalók 16 db-hoz
A tésztához
50 ml tej
50 ml víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
egy csipet só
3 tojás
A krémhez
2 dl tejszín
25 + 15 dkg eper
2 evőkanál cukor
Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a sót lábosba mérjük és felforraljuk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a lisztet és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.
Ezután egyesével beleütjük a tojásokat. Amíg az előző tojás teljesen el nem keveredett, semmiképp ne adjuk hozzá a következőt.
A még meleg masszát csillagcsőrös habzsákba töltjük, és tojásnyi halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és addig sütjük a fánkokat, míg szépen megpirulnak.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne nyissuk ki, különben a tészta azonnal összeesik.
Ha megsültek, éles késsel még melegen levágjuk a fánkok felső részét.
A krémhez a tejszínhabot keményre felverjük, 25 dkg epret botmixerrel pürésítünk, hozzáadjuk a cukrot is.
Az eperpürét belekeverjük a tejszínhabba, majd megtöltjük vele a fánkokat.

A maradék 15 dkg epret kisebb darabokra vágjuk és a krém tetejére szórjuk.
Végül ráhelyezzük a levágott kalapokat, és porcukorral meghintve kínáljuk.


1 megjegyzés:

ILDIKO írta...

Szia !

Nagyon gusztan nez ki! Szivesen megcsorikaznam most! Recept elrakva es koszonet erte!