2012. december 29.

Sajtos, fűszeres keksz




Karakteres ízű ropogtatnivaló a szilveszteri asztalra vagy csak úgy. Abbahagyhatatlan.

Hozzávalók

12,5 dkg liszt
11 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt parmezán
10 dkg reszelt trappista sajt
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
1/2 teáskanál só
1/2 kávéskanál őrölt bors

A hozzávalókat összegyúrjuk és enyhén lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kisebb átmérőjű kiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk.
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütésen addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirulnak a kekszek. Nagyon gyorsan, 6-8 perc alatt ropogósra sülnek.


Nincsenek megjegyzések: