2013. március 1.

Túrógombóc szilvalekvárral



Önmagában is finom túrógombóc, most szilvalekvárral töltve.


Hozzávalók 4 személyre

50 dkg túró
3 tojás
7 evőkanál búzadara
csipet só
szilvalekvár

A hempergetéshez
15 dkg zsemlemorzsa
3-4 evőkanál olaj

A tálaláshoz
fahéjas porcukor

A zsemlemorzsát az olajon aranybarnára pirítjuk.
Kézzel összegyúrjuk a túrót, a tojást, a sót, a búzadarát és 15-20 percet állni hagyjuk.  Gombócokat formázunk a masszából úgy, hogy a közepükbe egy kávéskanálnyi szilvalekvárt teszünk.
Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat, egy adag főzési ideje 10-12 perc.
Szűrőkanállal a pirított morzsára szedjük őket, és hempergetjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: