2013. április 19.

Kétperces brownie



Ha édességre vágyunk, de nem szeretnénk a sütéssel bajlódni, vagy csak egyszemélyes adagban gondolkodunk, akkor jöhet számításba ez a villámgyorsan elkészülő sütemény.


Hozzávalók

4 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál cukor
1 kisebb tojás
1 csapott evőkanál liszt


Porcelán formába vagy bögrébe tördeljük a csokoládét és az olajjal 700 watton 40 másodpercig melegítjük mikrohullámú sütőben.
Kanállal elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd beleütjük a tojást és gyors mozdulatokkal kikeverjük.
Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre dolgozzuk.
300 watton 2 percig mikrózzuk. Vigyázzunk, mert a melegítési idő végére a csésze is átforrósodik!
Ha nem szeretnénk, hogy teljesen megszilárduljon a tészta, 10-15 másodperccel csökkentsük az időt.
Még melegen, egy gombóc fagylalttal (itt dió) gazdagítva fogyasztjuk.

Az ötletet itt találtam, de a saját csokis szuflé receptemet használtam, nekünk ez jobban ízlett.




4 megjegyzés:

Monika írta...

Áh, ezt ki kell próbálnom :)

Monika írta...

Már meg is csináltam :) nyamiiiii :) nagyon finoooooooom :) köszönet érte :)

Millye írta...

Gyors, egyszerű és mennyei! :)

Citromhab írta...

Örülök, hogy ízlett nektek:-)