2014. február 20.

Resztelt máj



Hétköznapok gyors ebédje.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg sertésmáj
3 vöröshagyma
3-4 evőkanál zsír
1 teáskanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
majoránna

A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk, többször átöblítjük, majd szűrőkanálba téve lecsurgatjuk.
A hagymát hosszában felszeleteljük, és a felforrósított zsírban aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük a megpirult hagymát, félretesszük.
A zsiradékot újra felforrósítjuk, és rádobjuk a májat. Megszórjuk pirospaprikával, borssal és majoránnával ízesítjük.
Időnként óvatosan átkeverve 10-15 perc alatt készre sütjük, majd ízlés szerint sózzuk.
A sült hagymával tálaljuk, köretként főtt krumplit vagy rizst adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: