2014. március 11.

Csörögefánk










Bár ez a csöröge még a múlt héten készült, fánkot nem csak a farsangi időszakban lehet sütni.


Hozzávalók

45 dkg liszt
2 tojás
5 dkg cukor
20 dkg tejföl
5 dkg olvasztott vaj
fél kávéskanál só

A sütéshez
olaj

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és a tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
Keresztben csíkokat vágunk belőle, majd a csíkokat ferdén feldaraboljuk, hogy rombusz alakú formákat kapjunk.
A rombuszok közepét hosszanti irányban bevágjuk és az egyik tésztasarkat átbújtatunk a résen.
Tetszés szerint más alakúra is formázhatjuk a tésztát.
Közepesen forró olajban sütjük őket úgy, hogy kb. fél percig az egyik oldalukat, majd megfordítjuk és ugyanennyi idő alatt a másik oldalukat is szépen megpirítjuk.
Fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: