2014. június 21.

Amerikai palacsinta




Hozzávalók 15 darabhoz

A palacsintatésztához
20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej

A málnaöntethez
20 dkg málna
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál étkezési keményítő

A tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
A málnaöntethez a gyümölcsöt a cukorral és a vaníliával lábosba mérjük, felforraljuk és forrástól számított egy-két percig főzzük. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a málnához öntjük és kevergetve besűrítjük. Még forrón szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belőle.
A málnaöntettel vagy bármilyen más gyümölcsöntettel, gyümölccsel vagy juharsziruppal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: