2014. december 11.

Sült gesztenye




Az adventhez szorosan kapcsolódik, egyebek mellett, a sült gesztenye.
Egyszerűen elkészíthetjük otthon is, és egy bögre forralt bort kínálva mellé, igazán ünnepi hangulatot varázsolhatunk a lakásba.

A szelíd gesztenyét pár órára, de legjobb, ha egy éjszakára vízbe áztatjuk.
Egy helyen kereszt alakban bevagdossuk a gesztenyék héját, hogy sütés közben ne robbanjanak fel.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és erre rakjuk őket úgy, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett.
Forró sütőbe (nálam 240 fok) toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük. Félidőben kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesebben süljön.
Kés hegyével ellenőrizhetjük, hogy kellően átsült-e. Ha a metszéseknél beleszúrva teljesen puhának érezzük, akkor jó.


1 megjegyzés:

Bridge írta...

Ez az áztatás nekem új, valószínűleg ezért nem sikerült a múltkor túl jól a sütött... Köszi.