2015. január 23.

Stíriai metélt





Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
50 dkg túró
20 dkg liszt
1 tojás
1/2 kávéskanál só
1-2 teáskanál tejföl

Az öntethez
5 dkg olvasztott vaj
40 dkg tejföl
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál só

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és először keresztben kb. 1 cm-es csíkokra, majd a csíkokat 3-4 cm-es darabokra vágjuk a tésztát.
Forrásban lévő vízben, több kis adagban kifőzzük a metéltet. Ha feljönnek a víz felszínére, már ki lehet őket szedni egy tálba.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd a kifőzött tésztához öntjük és az egészet összeforgatjuk.
Egy normál méretű sütőtálat kivajazunk, az alját zsemlemorzsával megszórjuk és belesimítjuk az öntetes metéltet.
200 fokos sütőbe toljuk és 30-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az öntet már megszilárdul, de még remegős.
Még melegen szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: