2015. március 30.

Pizzakenyér







Hozzávalók


A tésztához
60 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztő
3,8-4 dl víz
csipetnyi cukor
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só

A töltelékhez
1,5 dl sűrített paradicsom
1 csapott kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál oregánó

15 dkg sonka
10 dkg gomba
20 dkg reszelt sajt


Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet, az olajat és a sót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk, kicsit átgyúrjuk és újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk és kb. 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.
A paradicsomsűrítményt elkeverjük a sóval, az oregánóval és a reszelt fokhagymával, majd az elnyújtott tésztára kenjük.
Egyenletesen rászórjuk a darabokra tépkedett sonkát, a felszeletelt gombát és a reszelt sajtot.
Ízlés szerint más tölteléket is használhatunk.
Egyenlő, a formánknak megfelelő méretű négyzetekre vágjuk a tésztát, és óvatosan az olajjal vékonyan kikent formába állítgatjuk őket. Célszerű a formát hosszában felállítani ehhez a művelethez.
Még 15-20 percet kelesztjük a tésztát, végül 180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret.

Nincsenek megjegyzések: