2015. április 19.

Gesztenyetorta






Nagyon egyszerű és nagyon gesztenyés torta, a gesztenyés muffin receptje alapján.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
5 dkg cukor
3 tojás
egy csipet só
2 evőkanál rum vagy 1 evőkanál rumaroma
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor

A tetejére
3 dl tejszín
2 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré

Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a cukrot és a sót, majd habverővel habosra keverjük.
Beleöntjük a rumot vagy rumaromát, belereszeljük a gesztenyepürét, majd szintén habverővel simára keverjük.
Végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és beledolgozzuk a gesztenyepüré felét.
A langyosra hűtött tortalapot tortatálra helyezzük, tetejére halmozzuk a tejszínes krémet, végül pedig ráreszeljük a maradék gesztenyepürét.

Nincsenek megjegyzések: