2017. július 3.

Zöldséges egytál (vegán)

 



Ahogy az időjárás melegebbre vált, egyre kevésbé vágyom húsos ételekre. Ilyenkor kerülnek elő a saláták, könnyű tészták vagy a zöldséges egytálételek.
Utóbbiak közül ez a stílusában sóletre hajazó az egyik kedvencem. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz húst, igazán laktató és nem mellékesen nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg csicseriborsó
1 konzerv vörös bab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
3-4 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
3 evőkanál árpagyöngy
3 evőkanál paradicsomsűrítmény

1 kávéskanál őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
2-3 babérlevél
fél kávéskanál római kömény

A csicseriborsót előző este beáztatjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára, a krumplit kisebb kockára vágjuk.
Az olajon aranysárgára pirítjuk a csíkokra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet és a fűszereket
Beleforgatjuk a sárgarépát, a petrezselymet,a krumplit, az árpagyöngyöt, a babot és a csicseriborsót. Ízlés szerint sózzuk és az egészet összeforraljuk.
A keveréket ezután sütőtálba öntjük és feleresztjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Fedővel vagy alufóliával lefedjük és forró sütőben másfél-két órán át sütjük. Félidőben újra felöntjük vízzel.
Akkor jó, ha minden egyes alkotórész teljesen puhára sült.

Nincsenek megjegyzések: