2018. március 10.

Brokkolifasírt




Hozzávalók 2 személyre

50 dkg brokkoli
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 tojás
1 kávéskanál szezámmag
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
késhegynyi szódabikarbóna
őrölt fekete bors


a sütéshez olaj

A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük róla a főzővizet, tálba tesszük és villával pépesre törjük.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a többi hozzávalóval a brokkolihoz adjuk. A zsemlemorzsát fokozatosan adagoljuk úgy (lehet, nem kell az összes mennyiség), hogy jól formázható masszát kapjunk.
Gombócokat formázunk belőle, kicsit ellapítjuk őket és forró olajban pirosra, ropogósra sütjük.
Mártogatósként különféle ízesítésű tejfölt (kapros, fokhagymás, csilis, stb.) kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések: